חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק תע"א 1694-07

: | גרסת הדפסה
תע"א
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
1694-07
13.9.2011
בפני :
שרה שדיאור

- נגד -
:
1. גבי ברון ע"י ב"כ עו"ד אשר חלד
2. עו"ד נעמה בביש
3. עו"ד שירי שלו

עו"ד אשר חלד
עו"ד נעמה בביש
עו"ד שירי שלו
:
1. חוה מרקוס
2. אילן קיבייקו

עו"ד אריאל שמר
עו"ד שלומי אלעד
פסק-דין

בפני בית הדין תביעת התובע בגין הפרשי שכר והלנה בגינם, דמי פדיון חופשה ודמי הבראה, תשלום בגין הודעה מוקדמת, פיצויי פיטורין והלנה ופיצוי בגין פיטורין שלא כדין.

הנתבעים טענו כי לא התקיימו בינם לבין התובע יחסי עובד מעביד וכי אין לו עילה כנגדם אישית. עוד טענו כי לא קמה לו זכות כלל לסכומים ולרכיבים הנתבעים משלא היה בסטטוס של "עובד".

העובדות

  1. יוסף בוכמן ודוד שרף -אנשי עסקים בעלי ממון שהתגוררו בגרמניה והחליטו להשקיע בנכסי מקרקעין בישראל. (להלן: בוכמן ושרף)
  2. רו"ח  ועו"ד ישראל ברון נבחר להיות נאמנם במשך שנים רבות. במהלכן קיבל יפוי כוח כללי מיוסף בוכמן (עמ' 6 שו' 1-4) ומר דוד שרף יוצג על ידי ביתו חוה מרקוס. (להלן: "ישראל ברון"). ישראל ברון היה בקשר עם שניהם.
  3. יוסף בוכמן ודוד שרף ניהלו את עסקיהם בארץ באמצעות חברות שהוקמו לשם כך. במהלך השנים נוצרו שותפויות בין החברות לצורך ניהול פרויקטים.
  4. הוקמו בהולנד חברות אחזקה בבעלותם של בוכמן ושרף, אחת לכל אחד מהם. מניותיהן של  חברות האחזקה  הוחזקו בידי חברת נאמנות הולנדית בשם "אמקו", זו החזיקה בנאמנות את מניותיהם של בוכמן ושרף בשתי חברות אחזקה הולנדיות - "צוגשפיצה באהר ב.וו." לנכסי בוכמן ו"הוכפרנר באהר ב.וו.". לנכסי שרף.  (עדות ישראל ברון-פרו' מיום 3.2.09 עמ' 8 שו' 5-15).
  5. "קבוצת בי.אס", איננה אישיות משפטית (נ/29). זהו שם כולל טכני לפעילות המשותפת והמורכבת של החברות בעלות אישיות משפטית נפרדת לכל אחת מהן,וחלק מהשותפויות ביניהן. ל"קבוצת בי.אס." כקבוצה לא היה חשבון בנק, ככזו לא נרשמה במע"מ או במס הכנסה. גב' מרקוס אישרה שנעשה בכינוי זה  שימוש לנוחיות (עמ' 113 שו' 4-7, עמ' 75 שו' 17-25). (להלן: הקבוצה או קבוצת בי.אס.).
  6. חוה מרקוס בשנים 98-99 היתה ממלאת מקום אביה בוכמן (להלן:חוה או הנתבעת 1). אילן קייבקו ב-2003 או 2004 נכנס בנעלי שרף-לכאורה פורמלית. (להלן: אילן או נתבע 1) [(סע' 15 לתצהיר התובע) (ת/34). (עמ' 8 שו' 5-15, עמ' 62 שו' 9-15)].
  7. התובע פעל עבור חברות הקבוצה וחברות האחזקה ועבור גורמים נוספים כפי שיפורט להלן. התובע כונה מנכ"ל החברות בחלק מהמסמכים. 
  8.  בנוסף היה התובע בעל מניות בחברת ישגב בבעלות אביו  ובבעלותו. על פי דו"ח יוכמן היתה ישגב שותפה לפחות עד אפריל 2005 ב-4 נכסים - חברות השייכות לקבוצת בי.אס. (נ/33 עמ' 20 עמ' 34). בחברת ישגב  היו 50% מניות לישראל ואשתו ו-50% מניות לגבי ברון- התובע. (עמ' 13 ש' 10-11). בשנת 96 נבנתה לכל אחד מהם חברת נאמנות ובאמצעותם ישראל אשתו וגבי מחזיקים מניותיהם בישגב. (עמ' 13 ש' 12-16). לעניין חברה נוספת בה מעורב התובע גבי בר השקעות ראה גם בפרוטןקול. (עמ' 37 שו' 1-8, עמ' 39 שו' 22-24).
  9. תפקידיו של ישראל ברון תוארו על ידו בת/34 בפנותו לרו"ח יוכמן. (עמ' 8 סע' 3.2 " כיועץ משפטי פיננסי, מיסויי, חשבונאי וכללי ומה לא...". וכן (בעמ' 1 בסעיף 6 לפרק יב) " שותף פעיל בהנהלת הקבוצה".
  10. העלויות והתקורות לרבות לעניין התשלומים השונים שבוצעו לתובע חולקו בין החברות השונות בהחלטות בישיבות שונות של ההנהלה של כל החברות (עמ' 19 שו' 17-23 עמ' 20 שו' 1-2).

כל חברה שלמה לתובע חלק ותשלום מסויים. מדי תשלום היה התובע מגיש חשבונית לאותה חברה. (ת/20 עד ת/8 כולל). התשלומים השתנו מדי חודש, וחולקו באופן שונה בחברות.

  1. החשבוניות שהוצאו מטעם התובע לא היו רק לחברות בקבוצה אלא לגורמים נוספים כמפורט להלן.
  2. פרוטוקולים של  החברות בקבוצה והחלטותיהם נכתבו ברובם ע"י ישראל ברון (עמ' 102 שו' 22-23 עמ' 103 שו' 9-58). מיעוטם ע"י רו"ח אלפיה ואח'.כמכלול לא היו הרבה פרוטוקולים.
  3. לתובע הוצאו תלושי עדכון  בגין חלק מהתשלומים (ת/20 עד ת/28 ג' וכולל) מטעם החברות השונות.  חלקם תלושים וחלקם מסמכי ריכוז החלוקה של התשלומים בין החברות.
  4. אף תשלום לתובע לא שולם ע"י "קבוצת בי.אס." ככזו.
  5. בתאריך 3.11.05 הועבר לחשבונו של התובע סך 56,330 ש"ח באמצעות מס"ב". בתאריך 8.11.06 נכתב מכתב עו"ד האן מרקוביץ כי התשלום הועבר בטעות (ת/17). התובע הכחיש כי מדובר בטעות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>